Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                        

Szarutobi Aszuma

A Narutohun Wiki wikiből

(Sarutobi Asuma szócikkből átirányítva)

Szarutobi Aszuma (猿飛 アスマ, nyugaton Asuma Sarutobi) a Harmadik Hokage fia.

 Pályafutása

Szarutobi Aszuma a Harmadik Hokage fiaként született. Később négy évre eltávozott Konoha falujából, és ez idő alatt szoros barátság kötődött közte és Csiriku, a 12 őrnindzsa egyike között. E kapcsolat lévén lett Aszuma is az őrnindzsák tagja. Szélcsakrát használ, ebből kifolyólag ő magyarázta el és tanította meg Narutónak a helyes csakrahasználatot.

Gyenge érezelmek fűzik Júhi Kurenaihoz, a 8-as csapat szenszejéhez. Románcukra többen is tesznek utalást a történet folyamán; majd később Kurenai gyermeket is vár tőle.

A kényelmes megoldásokat és a cigarettát kedvelő Aszuma 10-es számot viselő csapatába tartozott Akamicsi Csódzsi, Jamanaka Ino és Nara Sikamaru. Tanoncaival bensőséges viszonyban állt, a legtöbb küldetés után egy barbecue-partival szokta őket meglepni. Ismeri a gyengéiket, és rendszerint ezeket fel is használja – például a hasát igen szerető Csódzsit mindig étellel csábítja.

Csiriku halálát megbosszulandó három őrnindzsa társaságában megtámadták Hidant és Kakuzut. A küzdelem végén Hidan feláldozta Aszumát istene, Jasin számára. Halála előtt megszületendő gyermekét, valamint Kurenait Sikamaru gondjaira bízta.

[szerkesztés] Technikája

Harcok során szélcsakráját csakrakésekbe áramoltatja, így ezek segítségével szinte bármit képes átszelni.